Всички сме чували фразта “По-бърз от куршум”, но не и когато куршумът е изстрелян от новия модел на “Смит и Уесън” 460XVR - най-мощният в света револвер 45 калибър! Моделът е толкова революционен, че изцяло заслужава названието си – екстремално скоростен револвер (Xtreme Velocity Revolver).

Уникалният револвер е представен за първи път на Оръжейното изложение (Shot Show 2005) във Лас Вегас през януари 2005 г. През април моделът е удостоен с наградата “Оръжие на годината”, а през лятото същата година вече е пуснат и в серийно производство.

Моделът се отличава с редица уникални характеристики. Започвайки с екстремално дългата рама, инженерите от “Смит и Уесън” са постигнали максималната скорост от 710 м/сек за куршум с тегло 13 грама. Моделът е със сменяем междинен компенсатор, пригоден за различни боеприпаси и мушка HI-VIZ за изключителна точност. Откатът е омекотен, благодарение на специалната ръкохватка Hogue Sorbothane. Към това добавяме и двойно набраздена цев с дължина 8 3/8 инча (при класическия 460XVR) която го прави отлично оръжие за стрелба в далечни мишени, изключително прецизно дори и на разстояние по-голямо от 180 метра. Само “Смит и Уесън” може да осигури подобна мощ, бързина и точност.

Револверът е разработен в няколко различни варианта които да задоволят различните потребности на любителите на лова и спортната стрелба – това са изключителните продукти на Центъра за разработки предназначени за най-запалените ловци: 460XVR Hunter и 460XVR Compensated Hunter – със уникални нарезни цеви с дължина съответно 12 и 10 инча и с универсална релса за монтаж на ловни оптики; 460XVR със 7.5 инчова цев, специално матово покритие на рамата и цевта и със запазен уникален сериен номер; както и 460XVR с къса цев – 3.5 инча.

“Смит и Уесън” модел 460 XVR Whitetails Unlimited

Най-новото допълнение към изключителната серия е юбилейбният модел 460 XVR Whitetails Unlimited с уникална гравюра и запазен сериен номер. Оръжието е разработено съвместно с Уайттейлс Ънлимитед (Whitetails Unlimited) - американска фондация за опазване и резервация на националното природно богатство. Револверът е със златна плочка с логото на фондацията и уникален сериен номер започващ с WTU. От “Смит и Уесън” съобщиха, че част от приходите от продажбата на тези оръжия е предназначена за спонсориране на програмите и инициативите на Уайттейлс Унлимитед за резервацията на естествения хабитат и дивата природа.

Модел 460ХVR е наличен вече и на българския пазар в три разновидности – класическият 460XVR с 8 3/8 инчова цев, и два от уникалните продукти на Центъра за разработки- 460XVR Hunter (12”) и 460XVR Compensated Hunter (10.5”).

Текстът е на екип от “АйЕсДи – България”

Модел:
Калибър:
Дължина:
Дължина на цевта:
Тегло без патрони:
Предна мушка:
Заден мерник:
Ръкохватка:
Рама:
Покритие:
Материал:
Барабан:

460XVR
.460
381 мм
213 мм
2 055.4 гр
черна/зелена HI-VIZ сменяема
подвижен
гумена
суперголяма - X
матирана стомана
неръждаема стомана
5 патрона

Handguns