Beretta 84 FS CHEETAH

Beretta Cheetah e идеалният пистолет за лична самозащита или за скрито носене като второ резервно оръжие. Чиита (вид дребен леопард, англ.) е компактен пистолет с фиксирана цев и свободен затвор. Той се произвежда в няколко модификации в калибър 9x17, 7,65 и .22 LR. Цевта на Cheetah, както и на всеки друг пистолет на Beretta e обработена с "Брунитрон", материал на основата на тефлона, повишаващ антикорозионната устойчивост и значително намаляващ амортизацията й. Спусковият механизъм при Cheetah e DA/SA. Компактният дизайн и удобната ръкохватка го правят идеален за стрелба за хора с малки ръце. Намалената мощност на патрона дава на пистолета голяма стабилност при стрелба, както и по малак откат, което му дава предимство (особено ако се използва от жени) пред компактните серии на другите фирми, които използват боеприпас 9x19.

84F210 .380 ACP Black с дървени чирени84-FS Cheetah (на снимката най-горе) с калибър 9x17 (9 мм къс) e с двойно действие и 13 заряден пълнител. Oтличителни черти на 84FS Cheetah са устойчивата на корозия галванизирана рамка с матов черен завършек и хромирана цев.

Моделът е компактен, предназначен за полицейско и гражданско ползване. Удобен е за скрито носене. Принципът на действие на автоматиката му се основава на класическата схема на фиксирана цев и свободен затвор. Ударно-спускателният механизъм е SA/DA. Предпазителят разединява спускателния от ударния механизъм и блокира затворния блок. Произвежда се в черно оксидирана и никелирана версия, с пластмасови или дървени чирени.

Калибър:
Вместимост на пълнителя:
Дължина:
Дължина на цевта:
Маса:

9х17 / 7.65
13 патрона
172 мм.
97 мм.
660 гр.

Beretta 85 FS CHEETAH

Beretta 85-FS Cheetah е с намален капацитет на пълнителя - 8 патрона, което го прави с 5 мм. по-плосък. Всички останали показатели са аналогични с тези на Beretta 84 FS Cheetah. По удобен за хора с малки ръце . Cheetah FS 85 е наличен и никелиран, с чирени от пластмаса или дърво.

Beretta 85 FS Cheetah Nickel

Калибър:
Вместимост на пълнителя:
Дължина:
Дължина на цевта:
Тегло:

9х17 / 7.65
8 патрона
172 мм.
97 мм.
620 гр.

83 FS е подобен, с 4 инчова (101 мм) цев и 7 заряден пълнител.

87 Cheetah е .22 LR калиброва версия на пистолета, който е идеален за спортна стрелба. Tя е single-action и е с ненадмината надеждност при удар.

87 Target е пистолет калибър .22 LR, single-action, пистолет замислян изключително за тренировки и спортна стрелба. Има 6-инчова (150 мм) цев и върху него може да се монтира оптика. Мерните прибори са регулируеми. Стандартните чирени са пластмасови, но може да се сменят с орехови. Спусъка е изключително лек.

Handguns