Beretta 8000 Cougar F

Пистолетът Beretta 8000 Cougar F е с нова за марката система на заключване на цевта към блока, което позволява да се намалят габаритите на оръжието, което го прави особено подходящо за скрито носене под дрехите от тайни полицаи, техните противници и най-вече от частни лица за самозащита. Оръжието съчетава висока надеждност и добри огневи характеристики. Характеризира се с масивна затворна система и въртяща се цев - система, намаляваща значително отката и повишаваща точността, като снижава времето за прицелване за втория изстрел. Ударно-спускателният механизъм е SA/DA с външен предпазител, блокиращ ударника.

Берета Кугар (пума, англ.) е с ергономичен дизайн с меки и заоблени форми. Анатомичната вдлъбнатост на ръкохватката в задната й част е еднакво удобна както за по-малка ръка, така и за по-голяма и позволява по стабилен захват. Спусковата скоба е с характерната за Beretta форма, позволяваща стрелба с две ръце и с ръкавици. Произвежда се в две разновидности - оксидиран и от неръждаема стомана (Inox). От фирмата-производител твърдят, че износоустойчивостта му е над 30 000 изстрела.

Beretta 8000 Cougar D

Beretta Cougar D e версия на модела 8000 COUGAR, изпълнена с ударно-спусков механизъм, работещ само с двойно действие (DAO). Външният предпазител е премахнат.

Калибър/боеприпас:
Вместимост на пълнителя:
Дължина:
Височина:
Дължина на цевта:
Маса:

9х19
15 патрона
180 мм.
140 мм.
92 мм.
925 гр.

Инструкции за употреба
(Формат на файла: PDF/Adobe Acrobat - 526 КB)

Handguns